top of page
IMG_20230610_214412_edited.jpg

Om mig

 

Allerførst vil jeg gerne sige, at jeg virkelig gerne vil lære det danske sprog. I øjeblikket kan jeg kun arbejde på tysk, fordi mit danske ikke er godt endnu.

Jeg kom til Danmark via "havet, vinden og bølgerne". I 2014 tog min mand og jeg et sejlerkursus og befandt os for første gang på en lille sejlbåd. Så satte vi kursen og sejlede gennem det Sydfynske Øhav. Jeg kunne med det samme godt lide de små øer, danskernes åbne, ukomplicerede og afslappede væremåde. Siden da har jeg ikke kunnet slippe Danmark med dets hyggelige livsstil, Østersøen og de smukke landskaber. Senere fulgte beslutningen om at slå sig ned i Danmark og arbejde her. Og som det ofte er tilfældet med spirende visioner, klare mål og de beslutninger, der følger af dem, faldt alt på plads på mirakuløs vis.

Karriere

Mit professionelle liv havde oprindeligt intet at gøre med coaching, mediation, teamudvikling, undervisning eller moderation, og vejen har ikke været lige, men har snoet sig.

Frem til arkitektstudiet gik jeg i skole ved siden af mit arbejde, og jeg har serveret på pubber og caféer, syet og designet tøj. Derefter uddannede jeg mig til teknisk tegner og blev senere uddannet diplomarkitekt. Inden for arkitektfaget var det især det sociale aspekt, såsom barrierefri planlægning og byggeri, der stod mit hjerte nær.

Gennem min mediationsuddannelse, som jeg færdiggjorde i 2002, tog min professionelle karriere en drejning, og siden 2004 har jeg arbejdet som freelance mediator, moderator, underviser og konsulent for non-profit organisationer og virksomheder. I mellemtiden har jeg gennemført mange efteruddannelseskurser inden for bl.a. kommunikation, retorik, ledelse og gruppedynamiske processer.

I 2009 gennemførte jeg en videreuddannelse som systemisk coach og proceskonsulent, og samme år blev jeg certificeret som mediationstræner gennem Bundesverband Mediation e. V. (Forbundsforeningen for mediation). Derefter havde jeg gennem flere år mulighed for at uddanne arkitekter, ingeniører og byggesagkyndige advokater som mediatorer. I 2020 udnyttede jeg Covid-tiden til at gennemføre en uddannelse som certificeret onlineunderviser.

Jeg har været engageret i forskellige organisationer for konstruktiv konfliktløsning og mediation, og jeg har i alt 15 år været tilknyttet Arbejdsretten i Hannover som frivillig arbejdsdommer.

bottom of page